Zomers recept: Snelle paella met garnalen
juni 10, 2021Breng de Spaanse sferen in huis met deze heerlijke paella! Dit kleurrijke gerecht met garnalen, doperwten en rijst is enorm lekker en fris van smaak. Bovendien is het gerecht zo klaar, je hoeft de gestoomde rijst alleen nog maar op te warmen. Een perfecte maaltijd voor een warme zomeravond.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Tilda Sweet Chilli & Lime Steamed Basmati rijst
600 g diepvries doperwten
20 ongepelde reuzengarnalen (uit de vriezer)
2 (biologische) citroenen
4 el fijngehakte platte peterselie
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook en kook de erwten ongeveer 4 minuten.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de garnalen.
- Verwarm ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de erwten af met ijskoud water.
- De garnalen zijn gaar wanneer ze van buiten helemaal roze zijn en van binnen wit. Pel de garnalen en breng op smaak met peper en zout en het citroensap van één citroen. De andere citroen snijd je in plakjes of schijfjes.
- Roer de erwten door de rijst, het liefst met een vork zodat de rijst mooi luchtig blijft.
- Verdeel de rijst over vier diepe borden en leg hier de garnalen op. Garneer met de platte peterselie en plakjes of schijfjes citroen.
Fotocredits: Tilda
Liever een recept zonder garnalen? Bekijk dan de vegetarische recepten op Plantaardig.org