Barbecue recept: Hot ‘n sweet chicken wings met chilidip

Barbecue recept: Hot ‘n sweet chicken wings met chilidip

mei 25, 2021 Uit Door Martijn

Heb je even genoeg van een heel gewoon worstje van de grill? Of wil je bij de volgende barbecue iets originelers meebrengen dan de zoveelste aardappelsalade? Bereid dan deze fantastische chicken wings! De honing, basterdsuiker en aardbei-rabarberazijn zijn een perfecte combinatie van spicy en zoet. Genieten!

Ingrediënten

Voor 4 personen
12 kippenvleugels
2 tl zeezout
80 g honing
20 g bruine basterdsuiker
50-70 g tomatenpuree
4 el Aardbei-Rabarberazijn
2 tenen knoflook
2 el Smoky BBQ Mix

Voor de chilidip
6 el Mayonnaise with Olive Oil
1/2 el Ghost Chili Sauce

Bereidingswijze

De kippenvleugels:

  1. Bestrooi de kippenvleugels met zeezout, pureer de knoflook en smeer de kippenvleugels hiermee in. Laat dit 60 minuten intrekken in de koelkast.
  2. Maak nu de marinade. Meng daarvoor de honing, basterdsuiker, tomatenpuree en Aardbei-Rabarberazijn in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg hier de Smoky BBQ Mix aan toe en laat iets afkoelen.
  3. Verwarm de barbecue tot 160 °C. Leg de kippenvleugels in een pan, zet deze op de barbecue en sluit het deksel. Laat de kip 30 minuten garen en smeer vervolgens de marinade met een kwastje op de kippenvleugels. Sluit de barbecue weer en laat de kip verder bakken tot de marinade is opgelost. Herhaal dit tot de marinade op is.

De chilidip:

  1. Voeg Ghost Chili Sauce naar smaak toe aan de olijfoliemayonaise voor een pittige dip bij de kippenvleugels.

Fotocredits: Oil & Vinegar