Recept: Bruschetta bierbrood met extra vierge olijfolie met basilicum
mei 24, 2021 Uit Door MartijnBen jij een brood- en bierliefhebber? Dan is dit hét recept voor jou! Met dit makkelijke maar verrukkelijke recept maak je een bierbrood in Italiaanse stijl. Geniet van de heerlijke Mediterrane smaken van basilicum, buffelmozzarella en zongedroogde tomaat.
Ingrediënten
Voor 4 personen
12 stuks Pomodoro della Mamma
4 ijsblokjes en een kleine ovenschaal
1 Beer Bread Tomato, Basil & Roasted Garlic
125 g buffelmozzarella
10 g verse basilicum
340 ml van je favoriete bier
3 el Extra Vierge Olijfolie met Basilicum
3 el Bruschetta Originale
gietijzeren pan of ronde ovenschaal
zeezout
Bereidingswijze
- Bereid het Beer Bread Tomato, Basil & Roasted Garlic volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd het brood vervolgens kruiselings in tot een centimeter boven de rand.
- Snijd de buffelmozzarella en Pomodoro della Mamma in kleine stukken en bestrooi met 3 eetlepels Bruschetta Originale.
- Vul de inkepingen van het brood met het mozzarellamengsel. Besprenkel het vervolgens met Extra Vierge Olijfolie met Basilicum en bestrooi tot slot met wat zeezout. Bak het brood nu gedurende 10 minuten af in een voorverwarmde oven van 175 °C.
- Snijd ondertussen wat verse basilicum klein. Als de mozzarella gesmolten is en het brood goudbruin gekleurd is, haal je het brood uit de oven. Laat het een paar minuten afkoelen en bestrooi het dan met de verse basilicum.
Met deze bruschetta maak je jouw vegetarische barbecue helemaal compleet!
Fotocredits: Oil & Vinegar
CategorieEten en drinken